• Klantwaardering 9.3
  • Ambachtelijk bereide producten
  • Kwaliteit voor de beste prijs
  • Het lekkerste vlees thuis bezorgd

Black Angus sukadesteak (flat iron)

€ 29.70

Op woensdag, donderdag en vrijdag voor 15.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

Gratis afhalen van dinsdag t/m zaterdag op één van onze twee locaties in Goes.

Bezorging in Zeeland mogelijk op Walcheren, Zuid-Beveland, Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland.

Over het product

Black Angus sukadesteak (flat iron)

Een heerlijke, malse steak van de sukade. Van oudsher een deel van de koe om te stoven. Door gebruik te maken van een runderras van hoge kwaliteit is het mogelijk om de sukade als steak te bakken. Hiervoor wordt de grote zeen (pees) die midden door de sukade zit verwijderd. Dit noemen we het splitsen van de sukade. Hierdoor ontstaat de 'Flat Iron', uiterst geschikt om de bakken als biefstuk en qua malsheid vergelijkbaar met de runderhaas.


Black Angus Rundvlees

De Black Angus runderen lopen op de voedingsrijke pampa's van Uruguay, waar ze alle ruimte hebben om koe te zijn. Dit komt de smaak en malsheid van het vlees ten goede. Daarnaast worden de Black Angus runderen ook nog eens 150 dagen graan gevoerd. Hierdoor maakt de koe 'intramusculair' vet aan. Dit houdt in dat er extra vet wordt opgeslagen tussen de spieren. Dit geeft het vlees een mooie marmering. Bijkomend voordeel is dat dit vet weg bakt tijdens het garingsproces, waardoor het extra smaak en malsheid geeft aan het vlees.

Online bestellen

Bestel eenvoudig uw vlees online op Vleesbaas.com. Indien u woensdag, donderdag en vrijdag voor 15.00 uur een bestelling plaatst, bezorgen wij de volgende dag! Afhalen in ons pick-up point ‘De Poel’ is mogelijk van dinsdag t/m zaterdag.

 

Extra info

Producteigenschappen

Ingrediënten: 100% rundvlees
Herkomst: Ierland
Ras: Black Angus
Bewaaradvies: koelkast (4°c) 6 dagen
vriezer (-18°c) 3 maanden
Bereidingsadvies: Laat de flat iron steak op kamertemperatuur komen door het ongeveer 30 minuten uit de koelkast te halen.
Wrijf de steak in met olijfolie aan beide zijden. Hierdoor zal de steak beter grillen en sappiger blijven.
Bestrooi de steak met fijngehakte knoflook, paprikapoeder, gedroogde oregano, zout en peper. Zorg ervoor dat de kruiden gelijkmatig over de steak zijn verdeeld. Je kunt ook verse kruiden toevoegen voor extra aroma.
Verwarm de grill of grillpan op hoog vuur.
Plaats de gemarineerde flat iron steak op de voorverwarmde grill. Grill de steak ongeveer 3-4 minuten aan elke kant voor een medium-rare bereiding. Pas de tijd aan op basis van je persoonlijke voorkeur voor de gaarheid.
Haal de steak van de grill en laat hem 5-10 minuten rusten. Hierdoor kunnen de sappen zich gelijkmatig verdelen en blijft de steak sappig.
Snijd de flat iron steak dwars op de vezels in dunne plakjes voor een optimale textuur.
Je kunt de flat iron steak ook heel goed op de barbecue bereiden, houd hiervoor dezelfde bereidingswijze aan.
Slager

Meer weten?

Bel 0113 - 22 09 48

dinsdag t/m vrijdag 08.30u - 18.00u
donderdag koopavond tot 20.00u
zaterdag 08.00u - 16.00u

Veelgestelde vragen